Vrendle - Coolminds

Coolminds heeft de Vrendle technologie ontwikkeld. Deze technologie ondersteunt behandeling binnen de GGZ middels VR-technologie.

Wat is het doel?

Deze Virtual Reality (VR) technologie wordt ingezet voor het verbeteren van de behandeling van angststoornissen, psycho-educatie, voorlichting, gedragstraining en ontspanning in de psychische gezondheidszorg.

Wat is de doelgroep?

Cliënten van psychische gezondheidszorginstellingen.

Wie zijn de stakeholders?

De stakeholders naast Coolminds zijn gemeente Friesland, SNN en 25 deelnemende zorg- en onderwijsinstellingen.

Wat zijn de functionaliteiten van de technologie?

Een bibliotheek met 360 graden video’s, de mogelijkheid deze video’s af te spelen in een VR-bril en voor de behandelaar de mogelijkheid mee te kijken met de cliënt.

Het platform

VR biedt de mogelijkheid voor cliënten en behandelaars om tijdens een behandeling sneller in beeld te krijgen waar de problematiek werkelijk zit. Daarnaast kan met VR worden geoefend met de gegeven behandeling of training. De werkwijze wordt toegepast bij de behandeling van angststoornissen en gedragsproblematiek zoals agressie.
Behandelingen verlopen hierdoor sneller, omdat behandelaars eerder een beter beeld hebben van de achterliggende problematiek en omdat in de veilige setting van de therapiekamer kan worden geoefend en gebouwd aan zelfvertrouwen.

Het bereik

De potentie is enorm, maar de verwachtingen zijn laag bijgesteld vanwege de adoptiesnelheid van de branche. Momenteel zijn we blij met een omzet van €150.000 per jaar, de potentie is echter vele malen hoger.

De fase

Deze technologie bevindt zich in TRL 9.

Wat is er nodig?

We ontwikkelen momenteel op basis van de Oculus GO de mobiele (en vele malen goedkopere) variant van Vrendle. Verder moet nog betere aansluiting van de content bij de (latente) behoeften uit de markt het proces van vermarkting helpen versnellen.

Onderhoud & beheer

Het ondehoud en beheer van Vrendle is in handen van Coolminds.

Barrières bij implementatie

De implementatie verloopt bijzonder traag. We proberen zelf de drempels steeds te verlagen door mee te gaan in prijsverlagingen van hardware en toegankelijkheid van het systeem. We missen nog de aansluiting van de massa behandelingen met de passende VR-content.

Contact

Voor meer informatie zie de website van Vrendle of neem contact op met Jan Dirk Bijker ( J.bijker@vrendle.nl).

LinkedInDeel op LinkedIn

Deze werkplaats e-Health implementatie is een samenwerking van het ZIF, UT en UMCG.

Zorg Innovatie ForumUniversity of TwenteUMCG
We gebruiken cookies voor het bijhouden van anonieme gebruikersstatistieken ter verbetering van de ervaring.